Войната, която руският президент Владимир Путин води срещу Украйна, е също

...
Войната, която руският президент Владимир Путин води срещу Украйна, е също
Коментари Харесай

Щайнмайер обвинява Русия, че воюва срещу единството на Европа

Войната, която съветският президент Владимир Путин води против Украйна, е също и война против единството на Европа. Това съобщи в неделя немският президент Франк-Валтер Щайнмайер, представен от Агенция Франс Прес.

" Не би трябвало да разрешаваме да бъдем разграничени, не би трябвало да разрешаваме великото дело на обединена Европа, което започнахме толкоз обещаващо, да бъде унищожено ", сподели той в тирада в западния немски град Падерборн.

" Тази война не е единствено за територията на Украйна, тя е за двойната споделена основа на нашите полезности и нашия кротичък ред ", сподели той.

Но защитаването на тези полезности също значи подготвеност за " приемане на обилни дефекти ", предизвести той, само че без да дава повече детайлности.

" Готови ли сме за това? Всички ние сме изправени пред този въпрос - през днешния ден и през идващите дни, седмици и месеци, сподели той. Русия освен слага под въпрос границите, тя освен окупира териториите на самостоятелна и суверенна прилежаща страна, тя даже оспорва държавността на Украйна ", добави той.

Припомняме, че същият въпрос бе издигнат през днешния ден и от украинския външен министър Дмитро Кулеба. Той цитира остарели изказвания и публикации, в които съветски управляващи оспорват украинската страна и население. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР